Diskuse

927 komentářů

1. Je to z FCB a je to dlouhé, ale moc pravdivé. Když prstem ukážeš na jiného, další tři prsty ukazují na tebe…

O NENÁVISTI V BÍLÉM
    Nenávist není výsada zlých.
    Nosíme ji všichni.
    Je to relikt bolesti, která se změnila v potřebu trestat.
    A čím víc ji vytěsníš, tím víc prosakuje:
    v sarkasmu, v potměšilých poznámkách,
    v radosti nad pádem druhého,
    ve výrazech jako: „Zasloužil si to.“
    Ve chvílích, kdy mlčíš nad křivdou,
    protože jsi na „správné straně.“
    Nenávist nikdy nepřichází tak, aby se hned dala poznat.
    Nikdy se nepředstaví jako jed, kterým je.
    Je ukrytá pod maskou. Přichází v „bílém“.
    Tváří se jako pochopení,
    jako hlas rozumu, jako ochránkyně slabých.
    Říká: „Já jen říkám nahlas to, co si všichni myslí.“
    Ale pod bílým hábitem má ostří.
    Nenávist je mechanismus.
    Nástroj, kterým slabé ego zachraňuje samo sebe.
    Když se cítíš malý a slabý, půjčí ti sílu.
    Když jsi bezmocný, nabídne pocit moci.
    Když se bojíš, ukáže směr: „Támhle je nepřítel.“
    Ale to není směr.
    To je spirála dolů.
    Nenávist ti dá velikost, ale vezme ti svědomí.
    Dá ti směr, ale vezme ti zodpovědnost…..
    Nenávist se živí chaosem.
    Z nesnesitelnosti vnitřního zrcadlení.
    Svoboda je totiž to nejtěžší zrcadlo.
    A když se v něm nepoznáš, třískneš do něj nenávistí.
    Znečistíš ho tak, aby ani druzí už neviděli pravdu.
    Ti, kdo nenávidí, touží po kontrole,
    ne proto, že by byli silní,
    ale proto, že jinak to neumí.
    Neumí být ve vztahu, jen v nadvládě.
    Neumí být svobodní, jen svévolní.
    Neumí nést nejistotu a tak ji chtějí umlčet.
    Potřebují stejné do party.
    Dav nenávidí s úlevou.
    Ve skupině se přestaneš bát, protože už nejde o tebe.
    A skupinová nenávist je opojná, jako víno, které tě na chvíli povznese, než ti urve hlavu.
    To není ideologie. To je psychologie.
    Způsob, jak se slabý člověk může cítit silný,
    aniž by se musel proměnit uvnitř.
    Je snazší postavit šibenici než se naučit odpouštět.
    Je snazší vykřikovat než unést tíhu vlastního ticha.
    Je snazší označit druhého než ho pochopit.
    Fašismus neroste primárně z nenávisti.
    Roste ze slabosti, která odmítla nést vlastní stín.
    Z bolesti, která nebyla pochopena.
    Ze zoufalství těch, kdo místo smyslu hledali nepřítele.

• Příjemné vědět, že existují lidé, co mají životní nadhled a pozitivní energii. Kdo to má takto nastavené, musí mít krásný život plný radostí a starosti řeší levou zadní. Díky za takové bytosti. ❤️

2. Vlastně mi to ani nepřijde vtipný, ale ptejme se sami sebe, dokud tady nebyl, nikdy jsme tohle řešit nemuseli…
    Nikdy se nevyskytovaly problémy tohoto rázu… Připomíná mi to časy, když šel Babiš do politiky… Taky si někteří mysleli, že to bude dobré ho volit… Ten taky štěká a dělá okolo sebe zbytečný povyk.

• Komunikaci na whatsappu jsem viděl (myslím, že je jen pro mopeďáky a ne pro veřejnost!) a vidím to tak, že tady štěká hlavně někdo úplně jiný… Už se na to vykašleme, vždyť tím klubu děláme jen ostudu!

3. Tak když už to tady je, tak z té konverzace je to docela zřejmé.
    A jinak, každá schůze je zapisována zapisovatelem/lkou, tedy netřeba dělat zvukové záznamy. V tom případě a je to úplně jednoduchá věc, byli ostatní členové klubu nahráváni. Jako pokud má nějaký klub svoji interní schůzi a ostatní členové jsou na té schůzi nahráváni a nevědí o tom a pan Kučera je ještě tak naivní, že to předhodí v konverzaci skupiny, tak jeho údiv a pocit ukřivdění je v takovém případě velmi vtipný.

Každopádně fakta jsou jasná.
    Nahrává konverzaci bez souhlasu účastníků konverzace nahrávané do záznamu.
    Rozporovat tohle, je jako tvrdit, že je země placatá.

• Vy asi budete taky z těch pomaleji chápavých. Z konverzace je zřejmé akorát to, že má přístup k takové nahrávce. Nikde neuvádí, že ji pořídil on. Takže zase celá tadyta fraška je snůška lží a pomluv, která trvá už půl roku od doby, co se p. Kučera rozhodl nepokračovat ve funkci předsedy, což už rok dopředu avizoval. Nově zvolené vedení dokázalo akorát rozebrat spolek a zničit poslední zbytky funkčních vztahů. Jsem členem Moped klubu a nejsem nikterak zaujatý. Jsem ale zklamaný z několika lidí. Snažím se tu jen popsat situaci zevnitř, aby si čtenáři mohli udělat představu o vstazích v klubu a důvodech, proč celá tato fraška vznikla. Nelíbí se mi, že se to řeší takhle veřejně, ale když už to tady ta „odbojová“ skupina řízená z ilegální hospůdky ve Smetanově ulici vytáhla, myslím, že je fér dát nahlédnout celou pravdu. Celá tato estráda má jediný následek a to, že celý Moped klub teď v očích veřejnosti je dehonestován partou uražených, teď už v některých případech i bývalých členů, kteří se nestotožnili se schválenou vizí spolku dělat mopedy tak, jak tomu bylo poslední 2 ročníky. Pan Kučera nedělal všechno dokonale, ale alespoň se snažil pro klub něco udělat a myslím, že to i za těch pár posledních let bylo vidět. Celý příběh by dal na román, ale jak jsem řekl, nemyslím, že jsou to věci určené k propírání na veřejnosti. Budu rád, když se situace uklidní a zdárně se dotáhnou letošní závody a klub bude dále fungovat alespoň v rozumných mezích. Omlouvám se, že se nepodepíšu, ale v mém případě by to byla sebevražda.

• Už dávno jste ho měli hnát vidlemi! Když jste si ho tam pustili, tak se nedivte. Když si pustíte manipulátora k tělu, tak se nedivte….

A chápu, že někteří členové nejsou nejostřejší tužky v penále a jsou to lepší bagristé, než myslitelé, ale někdy prostě z krávy kobylu neuděláte, i kdybyste se na hlavu stavěli tisíckrát?

• Mě udivuje ta horlivost, se kterou se ho tady drobná skupinka lidí zastává měli byste se všichni vzít za ruce a jít si na paintball 🙂
        2 roky práce a 2 roky tunelu. Pak udělá to, že osočí ženskou, se kterou nikdy nebyl problém a najednou když to dělá on, tak tam problém vznikne a hodí to na ní…. nevim asi jsem už jiná generace.

4. Vážení Břežané,

jako skupina Mopeďáků Vás chceme upozornit na pana Jonáše Kučeru. Pokud se s ním dostanete do kontaktu, ať už jako jeho podřízení, či s ním budete spolupracovat, berte prosím v potaz, že si NAHRÁVÁ ROZHOVORY S LIDMI (bez jejich souhlasu)! Tvrdí, že vyvrací pomluvy, ale potrefená husa nejvíce kejhá!

K tomuto nahrávání se také sám přiznal a kdokoliv z Vás, pokud požádá někoho ze členů Moped klubu, si může jeho písemné přiznání ověřit.

K tomuto přiznání má přístup pan starosta P. Jirava.

Jediný problém, který se v naší skupině Mopeďáků vyskytuje, je pan Kučera.

Píseň vystihující situaci: https://www.youtube.com/watch?v=0oqU0NModSQ

Mopeďáci

Napsat komentář: Člen MKB Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *