11. zasedání zastupitelstva obce Břehy + krátká zpráva

2016_11_Program_30032016Ve středu 30. března 2016 od 18 hodin se bude v restauraci autokempu konat 11. veřejné zasedání zastupitelstva obce Břehy.

 

 

OZ na základě žádosti firmy Prague Attics (vlastníka pozemků na Žernově) schválilo záměr pořízení změny č. 2 Územního plánu obce Břehy a pověřuje starostu jednáním s Městským úřadem Přelouč v této záležitosti. Zasedání byla přítomna jednatelka společnosti Ing. Poláková, která představila záměr chovu svých pěti koní, přičemž chce celé území pročistit, odvodnit a postavit zde nutné zázemí pro chov koní. To jí poslední změna Územního plánu znemožnila, přesto je ochotna novou změnu financovat.

Starosta zaslal Krajskému úřadu Pardubického kraje na základě několika stížností občanů nesouhlasné stanovisko obce Břehy s dosavadním způsobem plašení kormoránů na Buňkově. Na vysvětlenou – toto plašení plynovým dělem povolil Městský úřad Přelouč místnímu rybářskému svazu v lednu 2014, a to v době vždy od 1. 9. do 31. 3.

OZ informovalo, že současná nájemkyně obchodu s potravinami ve Břehách k 7. 11. 2016 končí a kromě jednoho blíže nepředstaveného zájemce se zatím na základě zveřejněného záměru obce tento obchod dále pronajímat přihlásili dva vietnamští obchodníci, COOP a ještě jeden blíže nespecifikovaný obchodní řetězec.

OZ schválilo veřejnoprávní smlouvu mezi obcí Břehy a Krajskou knihovnou v Pardubicích o poskytnutí dotace ve výši 2 Kč za 1 obyvatele obce, a to na nákup literatury do výměnného knihovního fondu na rok 2016.

OZ schválilo dotaci 5.000 Kč na rok 2016 pro Domov u fontány, kde pobývají dva občané ze Břehů.

OZ informovalo o cyklostezce a mostu na Střídni – koncem dubna by měly proběhnout kolaudace dvou technicky i stavebně propojených staveb, tedy stezky a mostu s tím, že z mostu směrem k Přelouči bude v rámci možností proveden násep tak, aby přechod z mostu na silnici byl plynulý. Dřívější omezení rychlosti v tomto úseku chce OÚ i nadále ponechat.

OZ schválilo přijetí dvou pracovníků ze Břehů na veřejně prospěšné práce do října (příp. listopadu) 2016, jejichž mzda bude dotována Úřadem práce.

OZ schválilo navýšení závazného ukazatele pro MŠ Břehy ve výši 50.000 Kč na pokrytí souběhu mezd dvou učitelek z důvodu mateřské dovolené.

OZ informovalo o datu zápisu do Mateřské školy ve Břehách (na rozdíl od minulých let nebude zápis probíhat celý týden, ale pouze jediný den), a to  28. dubna 2016 od 8 do 16 hodin v budově MŠ

OZ informovalo o záměru vybudovat na půdě MŠ hernu pro děti s tím, že je to velká investice, která pro tento rok není prioritou. Přesto, je v zastupitelstvu vůle k realizaci tohoto projektu, proto schválilo, aby starosta oslovil některého z projektantů a poptal cenu za studii proveditelnosti.

S předchozím bodem souvisí projednání priority v pro tento rok, kterou je rekonstrukce kuchyně. OZ tedy schválilo záměr rekonstrukce kuchyně v MŠ včetně souvisejících prací (“např. elektroinstalace”).

OZ schválilo příspěvek 3.000 Kč Záchranné stanici Pasíčka.

OZ informovalo, že 30. dubna 2016 proběhne ve Břehách tradiční závod Duatlon 2016, který si opět vyžádá uzavírky některých silnic.

OZ schválilo opětovně zveřejnit záměr prodeje oploceného pozemku v ulici Na Pískách, který na minulém zasedání neschválilo.

OZ vybralo nabídku firmy MONOTREND na zhotovení dvou nerezových prvků na dětské hřiště před autokempem za 112.167 Kč, a to na lanovou pyramidu a kolotoč s vnitřním sezením (druhou nabídku v hodnotě 198.707 Kč zaslala firma Sapekor).

* barevně označené body nebyly na zveřejněném programu