7. zasedání zastupitelstva obce Břehy + stručná zpráva

2015_07_Program_24062015Ve středu 24. června 2015 se bude od 19 hodin v restauraci Cikánka konat veřejné zasedání obecního zastupitelstva.

 

 

 

OZ schválilo navýšení základního ukazatele pro ZŠ Břehy o 80.000 Kč na nákup nerezové myčky a dalšího vybavení školní kuchyně. V souvislosti s tím byla schválena rozpočtová změna č. 2/2015, která kromě výše zmíněné částky obsahuje další položky včetně např. navýšení majetku, konkrétně staveb o 270.000 Kč na což byla čerpána rezerva celkem ve výši 304.000 Kč. Příjmem je dotace na naučnou stezku ve výši 50.000 Kč.

Starosta informoval o vyhlášení konkursu na místo ředitele/ky MŠ Břehy.

OZ schválilo výsledek výběrového řízení na opravu sociálního zázemí v MŠ Břehy, kdy ze tří nabídek vybrali nejlevnější za 201.542 Kč od Michala Židlického.

OZ schválilo dohodu s původním majitelem restaurace Na Křižovatce, kdy pan Homola vrátí neoprávněně vybrané nájemné od provozovatele restaurace za 3 měsíce (21.000 Kč). Naproti tomu mu obec vyplatí poměrnou část jím již uhrazené daně z nemovitostí za dobu, po kterou je majitelem restaurace obec Břehy (5.311 Kč).

OZ schválilo žádost o umístění dvou reklamních tabulí na čekárny majiteli autoservisu Miloslavu Kalvovi (provozovna v areálu ZD ve Břehách) za roční nájemné 2.000 Kč bez DPH. A to i přesto, že tam tabule umístil neoprávněně již týden před tímto zasedáním.

OZ schválilo smlouvu o poskytnutí dotace z Programu obnovy venkova 2015 od Pardubického kraje ve výši 100.000 Kč, a to na opravu chodníku v ulici Obránců míru.

OZ schválilo smlouvu a dodatek ke smlouvě o poskytnutí dotace na nákup literatury pro Krajskou knihovnu v Pardubicích (2 Kč / 1 obyvatele obce Břehy a rok).

OZ schválilo smlouvu o zřízení věcného břemene s ČEZ Distribuce na uložení vedení do země v ulici Obránců míru.

OZ schválilo bezplatnou zápůjčku pozemku u restaurace Na Křižovatce pro letní zahrádku, a to ve stejném rozsahu, jako v předchozích letech.

OZ neschválilo žádost o povolení výjimky z vjezdu nákladních aut na parkoviště Na Křižovatce v době obědů.

OZ schválilo smlouvu o smlouvě budoucí o věcném břemenu na uložení inženýrských sítí na obecní cestě na Výrově (p.č. 269/2) v případě výstavby na sousedním pozemku p.č.269/4, jehož spolumajitelem je žadatelka.

OZ schválilo kroniku za rok 2014, přičemž jsme se mimochodem z připomínky pana Jiráka dověděli, že branka fotbalového hřiště stále není (a asi ani nebude) posunuta, jak bylo slíbeno.

OZ schválilo finanční příspěvek 3.000 Kč Tenisovému klubu Břehy na již proběhlý turnaj.

Starosta informoval o žádosti nového majitele pozemků na Žernově o změnu územního plánu, která by mu umožnila postavit zde drobné zemědělské stavby. Vzhledem k tomu, že obec Břehy nemá vůli měnit územní plán, jehož změnu realizovala v minulém roce, je zde reálná možnost, že se vlastník pozemků obrátí na soud. Jde totiž o to, že ještě před poslední změnou ÚP by tyto drobné zemědělské stavby postavit mohl, avšak zastupitelé jí zakázali veškeré stavby, zařízení a opatření vyhovující jinak definici přípustných staveb v nezastavěném území dle § 18 stavebního zákona.

Starosta informoval o možnostech přesunu obecního úřadu (do mlýna nebo na Křižovatku) a knihovny (do stávajícího obecního úřadu nebo do mlýna). Hasiči by pak měli svojí klubovnu místo knihovny. Jelikož o tomto kroku nechce rozhodovat jen zastupitelstvo, slíbil starosta anketu pro občany, pravděpodobně v Břežanu.

Místostarosta nabídl, aby po něm někdo zajišťovat pravidelné promítání letního kina.

 

OZ jako valná hromada Autokempu Buňkov schválilo účetní závěrku včetně výsledku hospodaření již zmíněného na minulém zasedání (zisk 162.802 Kč) a započtení účtů zisku a ztráty z minulých let, kdy ztráta z min. let ve výsledku zůstane ve výši 128.000 Kč. Dále OZ schválilo navýšení odměny jednatelky Lucie Jelínkové z 10.000 Kč na 15.000 Kč.

 

* jako tradičně barevně označené body nebyly na zveřejněném programu jednání